Vlaamse dienaars blij met kopman Van Avermaet: "Hoe vaak vraagt een olympisch kampioen je om voor hem te rijden?"

Vlaamse dienaars blij met kopman Van Avermaet: "Hoe vaak vraagt een olympisch kampioen je om voor hem te rijden?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vlaamse Drievuldigheid binnen CCC: Greg Van Avermaet uiteraard in het midden, met naast hem Guillaume Van Keirsbulck en Gijs Van Hoecke. Hun taak: Van Avermaet zo goed mogelijk bijstaan. Ze draaien natuurlijk allebei al een tijdje mee en weten wat van hen verwacht wordt.

In GvA verklappen ze allebei hoe ze bij CCC belandden. "Na de vierde rit van de Tour kwam Greg vragen of ik vrij was", herinnert Van Keirsbulck zich. "Dat hij het zelf kwam vragen, maakte het nog specialer." Iets soortgelijks was het bij Van Hoecke. "Ik stond op het punt bij te tekenen bij Jumbo. Tot plots Greg mij belde. Hoe vaak vraagt een olympisch kampioen je om voor hem te rijden?"

Ze geven ook een inkijk in de manier van leiden van Van Avermaet. "Greg is een kopman die het zegt op een aangename manier. Hij kan het heel gewoon overbrengen", aldus Van Hoecke. "Ik heb Boonen meegemaakt, dat was de man die alles besliste. Bij Greg is er meer overleg", vindt GVK. "Pas op, na een koers of training zal hij zijn gedacht zeggen als je je werk niet doet. Kort en duidelijk."

KAPSEL POPULAIR BIJ OUDJES

Zijn dienaars komen nog met een leuke anekdote. "Hij zou graag hebben dat er ook wat jongere vrouwen aan zijn krullen willen voelen", lacht Van Hoecke. "Die oudjes altijd: Maar manneke, je hebt schoon haar. En dan zucht hij en lachen wij ons te pletter", vervolgt Van Keirsbulck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties