Winnaar van de Omloop van 2018 toch met twijfels: "Hopelijk klaar, maar niet 100% na ziekte"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 0 reacties
Winnaar van de Omloop van 2018 toch met twijfels: "Hopelijk klaar, maar niet 100% na ziekte"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote doorbraak van Michael Valgren kwam er vorig jaar in de Omloop Het Nieuwsblad. De Deen, die dit seizoen de kleuren van Dimension Data verdedigt, is wel geen 100%.

"Ik ben nerveus maar tegelijk ook opgewonden", vertelde Valgren bij de start in Gent. "Natuurlijk geeft de nummer één op mijn rug vertrouwen, maar dat zorgt ook voor druk. De verwachtingen zijn hoog. De Omloop was mijn eerste overwinning in de WorldTour, dus deze wedstrijd heeft een speciale plek in mijn hart."

Zelf hoopt de Deen helemaal klaar te zijn. "Hopelijk ben ik er klaar voor, maar ik was wat ziekjes de laatste dagen. Ik ben nog geen 100%, maar we zullen wel zien hoe het loopt. Ik hou er gewoon van om hier te koersen."

Favorieten

Favorieten genoeg voor deze Omloop Het Nieuwsblad. Dat ziet ook Valgren. "Trentin, Colbrelli, Van Avermaet, Naesen en de blokken van Quick.Step en Trek-Segafredo", somt de Deen op. "Maar natuurlijk wil niemand naar de meet gaan met Trentin of Colbrelli, dus we zullen de koers hard moeten maken. Waar de finale zal losbarsten? Dat kan overal, maar vanaf de Molenberg begint het écht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties