Wout Van Aert: "Revanche is een slechte motivatie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Ninove
| 4 reacties
Wout Van Aert: "Revanche is een slechte motivatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert rijdt met de Omloop Het Nieuwsblad zijn allereerste koers voor nieuwe werkgever Jumbo-Visma. De drievoudige wereldkampioen veldrijden rijdt zijn eerste wegwedstrijd van het jaar en dus zit hij nog met vraagtekens.

"Ik kijk er heel erg naar uit", vertelde Van Aert aan het Kuipje in Gent. "Ik heb even rust genomen na het WK, maar het kriebelde al snel om terug te trainen. Dit voelt aan als een nieuwe start en er komen heel veel kansen aan. Vorig jaar was de koers heel gesloten, maar door de wind kan de wedstrijd wel eens veel vroeger openbreken. Ik verwacht dus een langere finale."

Van revanche na een minder veldritseizoen wil de renner van Jumbo-Visma niet spreken. "Dat vind ik een slechte motivatie", is Van Aert duidelijk. "Ik heb gewoon heel veel goesting."

Alleen maar getraind

Van Aert trok na afloop van het cross-seizoen naar Girona om er zich klaar te stomen voor het avontuur op de weg. "Ik heb alleen maar getraind de laatste weken. Dat ging vrij vlot, maar ik heb nog geen koers in de benen. Dus het zal afwachten hoe het met de rest zal zijn."

Aan favorieten geen gebrek. "Alle specialisten hebben koersen gewonnen. Het is moeilijk om er één uit te pikken, dus ik zal veel renners in de gaten moeten houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties