Belg van Wanty-Gobert breekt schouderblad: "Ik viel in een afdaling aan meer dan 80 km/u"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Kevin Van Melsen heeft schouderblad gebroken bij valpartij in Ruta del Sol

Belg van Wanty-Gobert breekt schouderblad: "Ik viel in een afdaling aan meer dan 80 km/u"
Foto: © photonews

Pech voor onze landgenoot Kevin Van Melsen. De renner van Wanty-Gobert heeft zijn schouderblad gebroken bij een valpartij in de Ruta del Sol van vorige week.

De Waal van Wanty-Gobert kwam een week geleden zwaar ten val tijdens de vierde etappe van de Ruta del Sol. In het ziekenhuis van Granada werden er geen breuken vastgesteld, al kwam er na verdere onderzoeken bij dokter Claes in Herentals wél een breuk aan het schouderblad aan het licht. 

Van Melsen is enkele weken uit roulatie en maakt hoogstwaarschijnlijk zijn comeback begin april. "Ik viel zwaar in een afdaling aan meer dan 80 km/u", vertelt hij bij zijn team. "Ik had last van mijn vinger, maar ook aan de rug. De aanvullende onderzoeken bevestigden mijn onbeschikbaarheid. Er is geen operatie mogelijk omdat er geen verschuiving is. Ik zal moeten rusten in de hoop dat mijn situatie snel zal verbeteren."

Mikken op Roubaix

Geen ideaal tijdstip voor Van Melsen. "Het is vervelend dat ik misschien alle klassiekers mis, maar ik moet rusten om te genezen. Ik hoop om halverwege de week weer op de rollen te kunnen. En dan binnen twee of drie weken weer in het zadel te zitten, om begin april de competitie te kunnen hervatten."

"Maar ik moet oppassen om mijn schouderblad niet te forceren. Ik hoop volledig fit te zijn voor Parijs-Roubaix, een klassieker die ik in de beste conditie wil aanvatten", besluit onze landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties