Jolien D'hoore scherp na ontgoocheling op WK: "Hier moeten we lessen uit trekken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Jolien D'hoore wil lessen trekken uit ontgoochelende ploegkoers op WK in Polen

Jolien D'hoore scherp na ontgoocheling op WK: "Hier moeten we lessen uit trekken"
Foto: © photonews

Het Belgische duo Jolien D'hoore en Lotte Kopecky trok met heel wat ambitie naar het WK, maar de ploegkoers in Polen draaide uit op een ware ontgoocheling. Met een zevende plek kunnen onze landgenotes niet tevreden zijn.

D'hoore en Kopecky mikten in Polen vol op de wereldtitel. Het werd uiteindelijk pas een 7e plek. D'hoore reageerde dan ook erg ontgoocheld. "Een zevende plaats is natuurlijk zuur", stak ze haar teleurstelling niet onder stoelen of banken bij Sporza. "Mijn gevoel was goed, maar als zevende heb je geen recht van spreken. Dan moet je gewoon toegeven dat er zes landen beter waren."

Analyseren

"Ik vind het jammer dat we niet dichter konden eindigen en een medaille konden nemen. Nu moeten we om de tafel gaan zitten en de wedstrijd analyseren, want ik vond dat we vanaf het begin achter de feiten aanreden. En bij een ploegkoers kom je dan niet meer in de wedstrijd. Het was niet goed genoeg en we moeten bekijken wat we moeten verbeteren in de toekomst, dat is echt wel nodig." 

Het was gewoon niet goed genoeg vond D'hoore. "Ik voelde me snel in de sprints, maar het was telkens voor de vierde plaats en zo raak je niet vooruit. We mogen het hierbij niet laten. Ik had hier liever met een blij gezicht gestaan, maar het is wat het is. We moeten er wel lessen uit trekken", besluit de Oost-Vlaamse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties