Jungels maakt er een superweekend van voor Deceuninck-Quick.Step

Jungels rijdt solo naar winst in Kuurne-Brussel-Kuurne

Jungels maakt er een superweekend van voor Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Bob Jungels wou zo graag eens het Vlaamse voorjaar rijden en heeft laten zien dat hij het zeker en vast aankan. De weersomstandigheden speelden niet in de kaart van een traditionele sprint en de Luxemburger bleef op zijn eentje vooruit. Alweer een topweekend dus voor Deceuninck-Quick.Step.

Breschel tekende voor één van de vroegst opgaves uit de geschiedenis van Kuurne-Brussel-Kuurne. De Deen gaf er al na 500m de brui aan. Na een stevig openingsuur, waarin er niemand weg geraakte, was het toch eindelijk prijs voor enkele aanvalslustigen. Cort Nielsen, Ligthart, Turgis en Lawrence Naesen konden wegsluipen. Ook De Winter, Kirsch en Jarrier maakten nog de sprong.

De bonus van de zeven liep op tot boven de vier minuten, maar ging al snel weer naar beneden. Intussen kwamen er nog enkele opgaves bij. Na de Kanarieberg was de koers voorbij voor Lutsenko en ook Colbrelli gaf op na een val. In de aanloop naar de Oude Kwaremont was het dan echt koers en werd er een serieuze schifting doorgevoerd. Op de helling zelf was het vooral Lampaert die vol doortrok.

RUIME KOPGROEP

Zo werden de zeven leiders meteen opgeslorpt en ontstond er een ruime kopgroep van 27 renners. Daar zaten grote namen bij als Jungels, Lampaert, Stybar, Oliver Naesen, Trentin en Greipel. Deceuninck-Quick.Step had het numerieke overwicht en moest dus ook de koers dragen. Dat deed het dan ook: Jungels ging de forcing voeren.

Er waren er slechts een viertal die meegingen in het wiel van de Luxemburger: Oliver Naesen, Langeveld, Ballerini en Magnus Cort. De achtervolgende groep, zo'n 18 man dik, hing op een vijftigtal kilometer van de aankomst op zo'n veertig seconden. Het peloton dat hierachter volgde had een achterstand van 1'10" op de koplopers.

DISKWALIFICATIE POLITT

In de volgende kilometers kwam het tot een hergroepering tussen die groep van 18 en het peloton. Zo kon er weer een omvangrijke groep gaan jagen op de leiders. Die jacht stokte wel even door een val van Trentin. De VAR liet zich intussen ook gelden. Nils Politt werd gediskwalificeerd omdat hij op het fietspad reed.

De mannen voorin bleven het toch lang uitzingen. Cort Nielsen bekocht wel zijn lange inspanning en moest als eerste lossen. Jungels was in de kopgroep de betere en trok er op zestien kilometer van de finish alleen vandoor. De rest was gezien: Naesen, Ballerini en Langeveld moesten een halve minuut toegeven.

JUNGELS HOUDT HET VOL

Die waaiden nog terug tot in het peloton, dat weer een stuk dichterbij kwam. Doull, Lampaert, Keukeleire en Terpstra gingen nog even voor de grote groep uitrijden. Jungels trok zijn inspanning door tot de finish en maakte er twee op twee van voor The Wolfpack na de zege van Stybar in de Omloop. Doull en Terpstra maakten het podium vol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties