Kenny De Ketele klopt nadrukkelijk op de poort: "Hierbij onze sollicitatie"

Kenny De Ketele geeft ferme sollicitatie af voor Tokio 2020

Kenny De Ketele klopt nadrukkelijk op de poort: "Hierbij onze sollicitatie"
Foto: © photonews

Door het brons te pakken in de ploegkoers op het WK hebben Kenny De Ketele en Robbe Ghys nog maar eens getoond wat voor een sterk duo het is. Volgens De Ketele ook een duidelijk statement richting de Olympische Spelen. Hij denkt met zijn maatje wel recht te hebben op een plek.

Voor die derde plaats op het WK hebben ze hard moeten knokken. "Het ging echt verschrikkelijk snel. We hadden een gemiddelde van 59,2 km/u. Dat is de snelste ploegkoers ooit, denk ik. Het was afzien", bekende De Ketele aan Sporza. "Toen we nog maar met 4 ploegen rondreden en punten pakten, wisten we dat we een medaille zouden pakken."

KLAAR VOOR TOKIO

Met De Ketele en Ghys kan België ook op de Spelen zeker iets verrichten. Als ze geselecteerd worden... "Er wordt veel gesproken over de polepositie voor Tokio 2020. Wel, hierbij onze sollicitatie. Klaar en duidelijk. We zijn er klaar voor. Laat ons maar doen, we maken er wel iets van."

Niet enkel naar de federatie, maar ook naar de concurrentie heeft het duo een ferm signaal verstuurd. "Als het volle bak man tegen man koers is, behoren wij tot de beste ploegen ter wereld. Als regerend Europees kampioen hebben we dat vandaag weer bewezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties