Kopecky doet niet mee voor winst in puntenkoers, Degrendele neemt wel volgende horde

Kopecky doet niet mee voor winst in puntenkoers, Degrendele neemt wel volgende horde
Foto: © photonews

Ook in de puntenkoers voor vrouwen heeft België geen tweede medaille kunnen rapen op het WK baanwielrennen. Lotte Kopecky trachtte wel een paar keer een extra ronde te pakken, maar dat was haar niet gegund en zo was de wereldtitel gaan vliegen. Die ging in extremis naar de Australische Manly.

Bij de tweede sprint kwam Kopecky als zesde door. Dat was nog niet genoeg voor haar eerste punten. Die behaalde ze bij de vierde sprint door daar derde te eindigen. Even later ondernam Kopecky een poging om een ronde weg te rijden van het peloton. Die was niet succesvol, onze landgenote pikte wel vijf puntjes mee.

In de laatste fase van de wedstrijd was er een wel een duo dat een ronde kon nemen. Kopecky leek er in het begin even naartoe te rijden, maar ze kon haar wagonnetje niet aanpikken. Zo werd het een troosteloze tiende plaats voor Kopecky. Door zich goed te positioneren in de slotsprint, kroonde Manly zich tot wereldkampioene.

DEGRENDELE NAAR HALVE FINALES KEIRIN

In het keirin is ondertussen ook de volgende ronde afgewerkt. Nicky Degrendele flirtte opnieuw met de uitschakeling, maar haar stuurvaardigheid leverde haar nog een vierde plaats op. Genoeg om door te stoten naar de halve finales. Zij mag dus wel nog dromen van de wereldtitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties