Lefevere in zijn nopjes: "Stybar was een beetje gefrustreerd na vorig jaar"

Redactie
| 14 reacties
Lefevere in zijn nopjes: "Stybar was een beetje gefrustreerd na vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

14 jaar. Zo lang moest Patrick Lefevere wachten op een nieuwe zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Maar zaterdag kreeg Nick Nuyens een opvolger bij Quick.Step. Met dank aan Zdenek Stybar.

Lefevere vertrouwde ons gisteren al toe dat hij het rapport pas na Luik maakt, maar dit was alvast een mooie binnenkomer. "Ik was vol vertrouwen. In de breedte hebben we een zeer sterke ploeg", aldus Lefevere bij Sporza. "Ik hoorde dat de kopgroep 20 minuten gepakt zou hebben als wij niet hadden gereden, maar wij hebben voor de zoveelste keer onze verantwoordelijkheid genomen. Terecht waarschijnlijk."

Vertrouwen

Stybar was uiteindelijk de pion voorin van Deceuninck-Quick.Step. "In de finale heb ik Stybar zelden zo rustig weten opereren zoals hij nu gedaan heeft. De zege van zondag in de Algarve heeft hem heel veel deugd gedaan. Hij was een beetje gefrustreerd, want we wonnen vorig jaar 73 koersen met 17 renners. Hij was daar niet bij."

"Hij merkte op dat hij met één zege zijn beste seizoen ooit gehad zou hebben. Wij staan daar niet bij stil als je zoveel wint. Dat was dus een zeer terechte opmerking van hem. Hij is het aan het goedmaken. We hebben altijd geweten dat hij het kon, maar vaak was hij heel nerveus en ging hij iets te vroeg of iets te laat. Nu viel alles in zijn plooi", besluit de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties