Belg van Wanty-Gobert kleurde mee Kuurne-Brussel-Kuurne: "Belangrijk om in deze koersen in de kijker te rijden"

Ludwig De Winter koos voor de aanval in Kuurne-Brussel-Kuurne

Belg van Wanty-Gobert kleurde mee Kuurne-Brussel-Kuurne: "Belangrijk om in deze koersen in de kijker te rijden"
Foto: © photonews

Hoewel ze wel een paar snelle mannen achter hand hielden, kozen ze bij Wanty-Gobert in Kuurne-Brussel-Kuurne toch ook voor de aanval. Ludwig De Winter was de aanvaller van dienst. De Waal had de boot niet gemist en zat in de eerste vlucht van zeven renners.

"Ik had voor de wedstrijd al een aanval in gedacht. En als ik iets beloof, voer ik het ook uit. Het was een zware strijd om de ontsnapping van de dag te vervoegen", getuigde De Winter. "Boris Vallée en ikzelf wisselden elkaar goed af, zo kon ik af en toe even op adem komen."

In de oorspronkelijke kopgroep zat De Winter in goed gezelschap. "Het was grappig om met Kirsch een oud-ploegmaat in de ontsnapping tegen te komen. Omdat onze voorsprong nooit groter was dan 3 minuten, was het doel om de Oude Kwaremont te overleven. Het was leuk om mij in de aanval te tonen. Bovendien is het voor de ploeg ook belangrijk om in deze koersen in de kijker te rijden."

CARNAVAL IN BINCHE

De renner van Wanty-Gobert maakt zich nu op voor nog een bijzondere wedstrijd. "Dinsdag ga ik van start in Le Samyn. Dat is naast de opener van het Waalse wielerseizoen om nog andere redenen een speciale dag voor mij. Ten eerste verjaart mijn zoontje dinsdag en ten tweede is het ook carnaval in Binche. Ik vier carnaval door plezier te maken op de fiets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties