Campenaerts valt half april werelduurrecord aan: "Enorm gegroeid op stage"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 2 reacties
Campenaerts valt half april werelduurrecord aan: "Enorm gegroeid op stage"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts heeft op een persconferentie meer details gegeven over zijn aanval op het werelduurrecord. Campenaerts plant om het uurrecord 16 of 17 april aan te vallen.

Victor Campenaerts wil half april in Mexico het werelduurrecord op zijn naam zetten. "Zelf wil ik het liefst op 16 april rijden. Maar het kan zijn dat de luchtdruk dan niet optimaal is en de dag erna wel. Dan doe ik het op de zeventiende, hoe meer details in mijn voordeel zijn hoe beter."

Campenaerts reed dit seizoen nog geen wedstrijd en weet dus niet waar hij staat. "Ik denk dat ik nu al over een vrij aardig vormpeil beschik. Doorheen mijn stage ben ik echt naar een hoger niveau gegroeid, dat gevoel heb ik dan toch."

In het rood

"Nu ga ik Tirreno rijden om nog dat tikkeltje beter te worden. In Italië wil ik een weekje in het rood gaan en misschien wel een resultaat halen in de afsluitende tijdrit. Het is goed om wat competitie in de benen te hebben", aldus de Europese kampioen tegen de klok. 

Als alles goed gaat valt Campenaerts dus op 16 april het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins aan. Onze landgenoot zou om 12u lokale tijd op de wielerbaan verschijnen, dat is in ons land om acht uur 's avonds. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties