Hét verhaal uit de Omloop Het Nieuwsblad 2019 haalt ook het buitenland
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Zelfs BBC schrijft over vrouwen die mannen inhalen tijdens Omloop

Hét verhaal uit de Omloop Het Nieuwsblad 2019 haalt ook het buitenland
Foto: © photonews

Het is geen alledaags nieuws: een wielerwedstrijd die geneutraliseerd dient te worden omdat er... te snel gekoerst wordt. Toch hadden de vrouwen het zaterdag zitten. De latere winnares Chantal Blaak en haar collega's gaven al van jetje terwijl de mannen nog warm aan het lopen waren.

De dames waren hun Omloop Het Nieuwsblad nochtans tien minuten later gestart dan de mannen en toch dreigden ze in mekaars vaarwater te komen. Na zo'n 35 kilometer reed Nicole Hanselmann in de vrouwenkoers alleen voorop. De Zwitserse kwam bijna aansluiten in het mannenpeloton.

Er werd dan maar beslist om de vrouwen even te laten halt houden. Later in de wedstrijd zouden ze zich toch op andere wegen begeven waardoor er zich geen probleem meer zou stellen. Het voorval haalde zelfs de BBC. 'Vrouwenkoers stopgezet nadat vrouwen mannen inhalen', kopte de Britse omroep.

OOK VS EN AUSTRALIË PIKKEN HET OP

Nog in het Verenigd Koninkrijk kwam het ook aan bod in de krant The Guardian en ook het Canadese Cycling Magazine had het erover. Zelfs in Amerika (ABC News en Washington Post) en in Australië (The Sidney Morning Herald) kwam het voorval uitgebreid aan bod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties