Lefevere toont respect voor ferme inspanning: "Denk dat hij weet wat het betekent om te sterven op je fiets"

Lefevere toont respect voor ferme inspanning: "Denk dat hij weet wat het betekent om te sterven op je fiets"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twee koersen uit het Vlaamse openingsweekend naar je hand zetten: daar wordt een mens blij van. Zelfs als die Patrick Lefevere heet. Woorden van lof waren na Kuurne-Brussel-Kuurne op hun plaats voor zowel de collectieve teamprestatie als voor winnaar Bob Jungels.

"Dit was in eerste instantie een collectieve prestatie, maar er zijn niet veel renners bekwaam om uit hun benen te schudden wat Jungels toont. Ik denk dat hij nu wel weet wat het betekent om te sterven op je fiets. Je zag hem in de laatste kilometer met zijn ellebogen schudden en recht staan. Hij heeft de overwinning absoluut niet gestolen", analyseert Lefevere in HNB.

En dat nadat Jungels er zelf er had op aangedrongen om de Vlaamse klassiekers te rijden. "Hij heeft die wedstrijden bij de jeugd gewonnen. Als een coureur van zijn kaliber vraagt om die wedstrijden te rijden, dan probeer je daarop in te gaan."

NA L-B-L HERORIËNTEREN

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne is dus ook in de volgende Vlaamse koersen present. "We hebben ons echt tijd gegeven om terug over te schakelen naar het rondewerk dat hij vroeger deed. Hij zal nog tot de Ronde van Vlaanderen rijden en Luik-Bastenaken-Luik erbij nemen en dan zullen we heroriënteren naar de grote rondes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties