Lotto had op nog meer gehoopt in Kuurne-Brussel-Kuurne: "Jens Keukeleire had mee moeten zijn"

Lotto had op nog meer gehoopt in Kuurne-Brussel-Kuurne: "Jens Keukeleire had mee moeten zijn"
Foto: © photonews

Jens Keukeleire werd nog aan de selectie van Lotto-Soudal voor Kuurne-Brussel-Kuurne toegevoegd als vervanger van Tiesj Benoot en was prompt de sterkste renner van de ploeg. Keukeleire finishte als zevende. Ploegleider Frederik Willems vond wel dat die een stukje slimmer had kunnen koersen.

"Qua resultaat zat er niet meer in", is Willems realistisch in Het Laatste Nieuws. "Maar Jens had eigenlijk mee moeten zijn met de vlucht van Jungels. Ik denk dat hij sterk genoeg was om mee te gaan. Dat bleek ook nadien: in de finale had hij nog overschot om initiatief te nemen. Als je genoeg power hebt, moet je niet twijfelen als je ziet dat zo'n groepje wegrijdt."

Keukeleire zat echter iets te ver en had ook niet verwacht dat de beslissende vlucht dan al zou vertrekken. "Dat was niet passen wat ik deed", benadrukt de renner zelf. "Want ik voelde me inderdaad goed. Ik schrok dat die vijf daar al wegreden."

Ik dacht dat ze zouden samenwerken tot de lokale ronden 

De koerssituatie wees er ook niet op dat het moment van de waarheid al aangebroken was. "Op het moment zelf dat ik dat het te vroeg was: Deceuninck-Quick.Step had vijf man mee in de eerste grote groep, ik dacht dat ze zouden samenwerken tot de lokale ronden om dan te gaan demarreren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties