Meegaan met Jungels was voor pas verjaarde Philipsen geen optie

Meegaan met Jungels was voor pas verjaarde Philipsen geen optie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen had van velen een sterretje achter zijn naam gekregen voor de eerste twee koersen uit het Vlaamse voorjaar. De verwachtingen waren misschien te hoog. Desondanks hield de jonge Belg er geen slecht gevoel aan over. Dat blijkt uit de Sporza-reeks 'In het spoor van Philipsen'.

Een resultaat rijden zat er voor Philipsen in het openingsweekend niet in. "Ik denk wel dat ik leergeld betaald heb. Ik zat vaak te ver in het peloton", erkende de UAE-renner. "Positioneren was soms moeilijk. Ik ben wel tevreden over het gevoel onderweg naar Kuurne. Ik zag Jungels wegrijden op de Varent. Mocht ik meegegaan zijn, dan zou ik mezelf kapot hebben gereden."

GOED STUK TAART

Zaterdag was het zijn verjaardag. "Het was een zware dag op de fiets, maar dat doe je graag en daar heb je als renner voor gekozen. Ik zat er niet mee in om die dag op die manier in te vullen." Heeft hij 's avonds nog iets bijzonder verorberd? "Een goed stuk taart dat ons moeke gebakken had en had laten afleveren in het hotel. Dat stuk kon ik wel smaken."

De volgende halte in het wieleravontuur van Philipsen: la bella Italia. Woensdag vertrek ik naar Italië om een deel van het parcours van Milaan-Sanremo te verkennen. Daarna rijd ik door naar Siena voor de Strade Bianche. Ik rijd veel wedstrijden van het hoogste niveau, maar het is goed dat de ploeg mij meteen deze kansen geeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties