Sergeant over recordpoging Campenaerts: "Dit is een project waar je normaal gezien nooit aan denkt"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Sergeant over recordpoging Campenaerts: "Dit is een project waar je normaal gezien nooit aan denkt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal-manager Marc Sergeant reageerde vanmiddag bij Sporza op de recordpoging van Victor Campenaerts. Bij het Belgische team geloven ze alvast in de kansen van Campenaerts.

Campenaerts zit al even met het idee om het werelduurrecord aan te vallen. "Het zal een tijdje in zijn hoofd maar het is echt ontstaan nadat hij brons pakte op het WK tijdrijden. Daarna deed hij een test over een half uur en daaruit bleek dat hij het echt zou kunnen breken. We geloven erg in zijn kansen", aldus Sergeant. 

Is het geen al te grote opoffering voor Lotto Soudal? "Het is inderdaad een opoffering voor de ploeg. Het is een project waar je normaal gezien nooit aan denkt. Victor heeft dit jaar nog geen enkele wedstrijd gereden dit seizoen. Ik heb hem ook al twee maanden niet meer gezien want hij zat in Namibië. Maar we zijn bereid om dit te doen."

De Belgische formatie heeft goeie hoop in een goede afloop. "Als Bradley Wiggins een record neerzet dan is dat een beetje zoals bij Eddy Merckx. Dan denk je dat dat record onhaalbaar is voor tientallen jaren. Alleen vestigde Wiggins zijn record niet in Mexico. Wij willen van de hoogte gebruik maken om het toch te breken en geloven erin", besluit Sergeant bij Sporza

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties