Sven Nys na openingsweekend: "Indrukwekkend Quick.Step, solo Jungels nu al een van dé prestaties van het seizoen"

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 3 reacties
Sven Nys na openingsweekend: "Indrukwekkend Quick.Step, solo Jungels nu al een van dé prestaties van het seizoen"
Foto: © photonews

Sven Nys heeft bij Sporza gereageerd op het openingsweekend. De voormalige veldrijder is onder de indruk van de prestatie van de troepen van Patrick Lefevre.

Nys was vooral onder de indruk van de prestatie van Bob Jungels. "Hij leverde nu al een van dé prestaties van het wielerjaar. Hij zat al lang in de frontlinie en om het dan alleen te klaren tegen een aanstormend peloton, dat is echt niet zo evident als het zondag allemaal leek." 

Deceuninck-Quick.Step was meteen op de afspraak. "Lampaert leek me ook in heel goeie doen, hij sprong op alles wat bewoog in de achtervolging. Maar dat ligt in lijn van de prestatie van het hele team. De blauwe brigade was heel, heel indrukwekkend", aldus Nys bij Sporza

Plezier 

De legende uit het veldrijden ziet een belangrijke reden voor de sterkte van het Belgische topteam. "Hun grootste sterkte is het plezier. Ze stralen enorm veel samenhang uit, ze willen voor elkaar door het vuur gaan. Dat is enorm belangrijk in de wielersport."

"Die jongens voeren perfect uit wat hen gevraagd wordt én ze doen dat op het juiste moment. Dat heeft natuurlijk niet alleen met plezier te maken, de vorm moet ook aanwezig zijn. Ik ben razend benieuwd maar het zal niet evident zijn hen te verslaan in de finale van een klassieker. Maar in de koers kan van alles gebeuren en dat is net wat het zo mooi maakt", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties