Teleurstellend WK baanwielrennen: België keert met slechts twee medailles huiswaarts

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 3 reacties
Teleurstellend WK baanwielrennen: België keert met slechts twee medailles huiswaarts
Foto: © photonews

Het WK baanwielrennen is niet geworden wat de Belgen ervan verwacht hadden. Met slechts twee medailles kan ons land niet tevreden terugblikken op een teleurstellende editie.

Het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow is afgelopen. Het werd voor ons land een bijzonder matige editie met slechts twee medailles. Voor Belgisch eremetaal konden we rekenen op Jolien D'hoore en het duo Kenny De Ketele-Robbe Ghys.

D'hoore pakte brons in de scratch en ook De Ketele en Ghys gingen met de bronzen medaille aan de haal in de ploegkoers. Met twee bronzen plakken moeten we het dus doen, vooraf werd er op veel meer gehoopt.

Diskwalificatie

Nicky Degrendele moest in de BGZ Arena haar titel in de keirin verdedigen. Na een tweede, vierde en derde plaats in de kwalificaties kon Degrendele haar titel in de finale proberen verlengen. Uiteindelijk diskwalificeerde de jury haar nog voor de start van die finale en moest ze alsnog de kleine finale rijden. 

Voor iemand die het jaar voordien in Apeldoorn nog de wereldtitel pakte is dat natuurlijk een teleurstellend resultaat. 

Kopecky stelt teleur

Het is ook niet het wereldkampioenschap van Lotte Kopecky geworden. In de puntenkoers eindigde ze tiende, in het omnium negentiende en in de ploegkoers zevende aan de zijde van Jolien D'hoore. De 23-jarige renster had ongetwijfeld veel meer verwacht van dit WK baanwielrennen. 

Bij de vrouwen was D'hoore een lichtpuntje met haar bronzen plak in de scratch en ook de ploegenachtervolging was vrij goed. Maar voor de rest serveerden de Belgische vrouwen bijzonder slappe koffie. 

Bronzen duo

Bij de mannen kwam het enige wapenfeit van het bronzen duo De Ketele-Ghys in de ploegkoers. In de ploegenachtervolging werden de mannen meteen uitgeschakeld. De Ketele ging voor een medaille in de puntenkoers maar werd uiteindelijk pas negende. 

En ook Moreno De Pauw presteerde met een elfde plaats in de scratch bijzonder mager. Hetzelfde kan gezegd worden van Lindsay De Vylder met een veertiende plaats in het omnium. 

Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar in het Japanse Tokio zullen de Belgen dringend uit een ander vaatje moeten tappen als ze daar een rol van betekenis willen spelen. Al was met twee medailles heus niet alles slecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties