Veel wielerprominenten op begrafenis Jef Braeckevelt: "Eén van de grootste kenners uit het Belgische wielrennen"

Bekende prominenten uit het wielrennen nemen afscheid van Jef Braeckevelt

Veel wielerprominenten op begrafenis Jef Braeckevelt: "Eén van de grootste kenners uit het Belgische wielrennen"
Foto: © photonews

Er is vandaag afscheid genomen van Jef Braeckevelt. De ploegleider is 76 geworden. Zijn begrafenis ging door in Waregem. Uiteraard waren tal van personen uit de wielerwereld aanwezig om hem een laatste groet te brengen. Uit hun commentaren spreekt enorm veel respect.

"We verliezen iemand die een groot hart heeft voor de wielersport", zegt Johan Museeuw aan VRT NWS. "Vooral een goed mens. Mensen die vandaag niet meer actief zijn in de wielersport, met zo'n grote koerskennis." Dirk Demol had de begrafenis zeker niet willen missen. "Hij is vier jaar mijn ploegleider geweest en ook nadien heb ik hem nog heel vaak gesproken, omdat ik zijn raad apprecieerde. Ik wil hier echt zijn."

Ook voormalig Tourbaas Jean-Marie Leblanc was naar Waregem afgezakt. "Ik beschouw hem als één van de grootste kenners uit het Belgische wielrennen. Hij wist alles. Hij was bescheiden, vriendelijk. En vooral: verliefd op het wielrennen."

EEN GROTE MENEER

Ook Andrei Tchmil had niets dan bewondering voor Braeckevelt. "Hij was een grote meneer. Hij heeft me geholpen in mijn professionele leven. Hij was er altijd. Met een goed woordje, een gesprek. Het is spijtig dat hij overleden is en niet meer bij ons is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties