24-jarige Belg van Wanty-Gobert maakt indruk met tweede plek in GP Samyn: "Benen waren in de sprint vrij afgemat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
24-jarige Belg van Wanty-Gobert maakt indruk met tweede plek in GP Samyn: "Benen waren in de sprint vrij afgemat"
Foto: © photonews

Eén van de sterkste mannen in koers in de GP Samyn was ongetwijfeld Aimé De Gendt. De 24-jarige renner van Wanty-Gobert maakte indruk in de Waalse seizoensopener en legde beslag op een tweede plek.

De Gendt, vorig jaar nog bij Sport Vlaanderen-Baloise, was heel de finale lang vooraan aanwezig en sprintte uiteindelijk naar een knappe tweede plek. Net na winnaar Florian Sénéchal. "Op het moment dat ik met Serry aanviel, hoopte ik op iets meer vluchtgezellen", vertelde hij achteraf bij zijn team. "Met twee was het echt knokken tegen de wind. Maar we zijn blijven rijden tot we gezelschap kregen."

Uiteindelijk kwamen er nog enkele andere renners aansluiten. "Op het moment dat het achttal aansloot, besloot ik om wat krachten te sparen met oog op de slotkilometers. In de spurt was Sénéchal de sterkste, maar ik kon toch al de rest voorblijven. Mijn benen waren toch al vrij afgemat na mijn eerdere inspanningen."

Naar klassiekers

Al bij al een mooi visitekaartje voor de 24-jarige De Gendt. "Deze podiumplek in de opener van het Waalse wielerseizoen is uiteraard heel mooi voor onze sponsors. Zondag betwist ik de GP Monseré in Roeselare. Daarna trek ik richting Spanje voor een korte stage richting de klassiekers. Vorig jaar werd ik ziek in deze periode, dus ik hoop mijn waarde echt verder te tonen in de komende weken", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties