Britse klimgeit gaat dit seizoen resoluut voor Tourpodium: "Vorig jaar fouten gemaakt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Britse klimgeit gaat dit seizoen resoluut voor Tourpodium: "Vorig jaar fouten gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adam Yates wil dit seizoen een gooi naar het podium doen in de Ronde van Frankrijk. De tweelingbroer van Simon Yates eindigde in 2016 al eens vierde, maar wil dit jaar zijn matige prestatie van vorig jaar uitwissen.

Yates verraste in de Tour van 2016 door de jongerentrui te pakken en knap vierde te worden in het eindklassement. Dit jaar hoopt hij zijn 29e plek van vorig jaar uit te wissen en een gooi naar het podium te doen. "Ik kijk er erg hard naar uit om terug te keren naar de Tour", vertelt Yates bij zijn team.

"Vorig jaar maakten we enkele fouten en toen draaide de Tour uit op een grote teleurstelling. Ik hoop dat recht te zetten", hoopt de 26-jarige Brit. 

Alles staat dit seizoen dus in het teken van de Tour. "Ook al kom ik in andere wedstrijden aan de start; alles wat ik doe, staat in het teken van de Tour. 2016 was voor mij persoonlijk een hoogtepunt met twee weken in de witte trui en een vierde plek in het algemene klassement. Het was voor mij ook de bevestiging dat ik drie weken lang op het hoogste niveau kan rijden", besluit Yates. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties