Deceuninck-Quick.Step maakt sterke selectie met drie Belgen bekend voor de Strade Bianche

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Deceuninck-Quick.Step maakt sterke selectie met drie Belgen bekend voor de Strade Bianche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Strade Bianche is altijd een koers om naar uit te kijken. Komende zaterdag is Zdenek Stybar na zijn overwinning in de Omloop één van de topfavorieten voor een tweede zege in Toscane. De Tsjech is samen met Julian Alaphilippe de kopman bij Deceuninck-Quick.Step.

Voor Alaphilippe wordt het zijn allereerste deelname aan de Strade Bianche. "Ik ben heel erg blij met de manier waarop mijn seizoen van start is gegaan. Met drie overwinningen in Argentinië en Colombia", vertelt de Fransman. "Mijn conditie is goed en ik kan niet wachten om te koersen in Italië."

"Het zal mijn eerste keer zijn in de Strade Bianche, een wedstrijd die ik altijd op tv gevolgd heb. Ik ben blij dat ik er dit jaar aan de start sta. De motivatie en de moraal zijn er, dus ik hoop dat het op een goede wedstrijd uitdraait voor mij."

Drie Belgen

Stybar won dan weer vier jaar geleden in Toscane. Hij eindigde er altijd in de top tien. Met Dries Devenyns, Pieter Serry en Belgisch kampioen Yves Lampaert gaan er ook drie Belgen mee voor de ploeg van Patrick Lefevere. 

De selectie van Deceuninck-Quick.Step voor de Strade Bianche: Julian Alaphilippe (FRA), Eros Capecchi (ITA), Dries Devenyns (BEL), Yves Lampaert (BEL), Pieter Serry (BEL), Zdenek Stybar (CZE) en Petr Vakoc (CZE)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties