Dopingschandaal gaat verder: Oostenrijkse politie vindt 40 bloedzakken - Denifl en Preidler voorlopig geschorst door UCI
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Dopingschandaal gaat verder: Oostenrijkse politie vindt 40 bloedzakken en zoekt kroongetuige

Dopingschandaal gaat verder: Oostenrijkse politie vindt 40 bloedzakken - Denifl en Preidler voorlopig geschorst door UCI
Foto: © photonews

Er lijkt voorlopig nog lang niet een einde te komen aan het dopingschandaal in Oostenrijk. De Oostenrijkse politie heeft 40 bloedzakken gevonden en is nu op zoek naar een kroongetuige. Ondertussen werden zondaars Georg Preidler en Stefan Denifl voorlopig geschorst door de UCI.

De Oostenrijkse sportwereld staat momenteel in rep en roer door de onderzoeken van de politie bij de langlaufers en de bekentenissen van wielrenners Georg Preidler en Stefan Denifl. Maar volgens Krone.at zijn er nu ook 40 bloedzakken gevonden van diverse sporters. De politie hoopt dat de sporters zichzelf melden. 

Bovendien kunnen kroongetuigen die bekennen en andere namen noemen een mildere straf krijgen. De bloedzakken zijn gecodeerd dus mogelijk worden de namen van de 40 sporters snel bekend na DNA-onderzoeken. 

Ondertussen heeft de Internationale Wielerunie (UCI) besloten om dopingzondaars Georg Preidler en Stefan Denifl te schorsen. Preidler werd meteen de laan uitgestuurd door zijn Franse werkgever Groupama-FDJ, terwijl Denifl eind december zijn contract bij CCC nog voor de start van het seizoen verbrak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5090 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties