Eddy Planckaert weet hoe Deceuninck-Quick.Step geklopt kan worden en is teleurgesteld in Naesen

Eddy Planckaert raadt concurrentie van Deceuninck-Quick.Step aan te 'linkeballen'

Eddy Planckaert weet hoe Deceuninck-Quick.Step geklopt kan worden en is teleurgesteld in Naesen
Foto: © photonews

Iedereen vreest dit jaar stilaan voor een kopie van 2018, met een totale dominantie van de troepen van Lefevere. De overmacht van Deceuninck-Quick.Step lijkt simpelweg te groot. Toch denkt Eddy Planckaert dat er een manier is om de jongens in het blauw te grazen te nemen.

Al beseft Planckaert in HLN dat Deceuninck-Quick.Step goed gewapend is om het hele jaar te domineren. "Met Gilbert, Stybar, Lampaert, Jungels en in een later stadium Alaphilippe die elk op hun beurt wel een straffe stoot zullen uithalen. En met de meest linke van allemaal aan het roer: Lefevere zelf. Dat is wat de andere teams nodig hebben: zo'n Lefevere die de lijnen uitzet."

Het advies van Planckaert aan de concurrenten van Quick.Step is simpel: "Durf linkeballen, verdorie! Het huidige wielertijdperk laat dat nog moeilijk toe. Je wordt verondersteld om altijd op kop te rijden en geen enkele beurt over te slaan. Doe je dat wel, dan wijzen ze je in het peloton met de vinger. Ja maar, zeg. We zitten niet op school, hé. Dat beetje 'spelen' met elkaar maakt de koers zoveel schoner."

DURVEN SPECULEREN

Het is iets wat Oliver Naesen volgens hem nog niet onder de knie heeft. "'Oli' stelde me teleur. Hij knapte te veel werk op onderweg, reed zichzelf steendood. Dan weet je wat er volgt als Jungels, de Oosterbosch van zijn tijd, van kop af gaat en tien meter krijgt. Naesen moet als kopman nadenken. Durven speculeren. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties