Het feest blijft doorgaan: Deceuninck-Quick.Step schiet ook raak in de GP Samyn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Het feest blijft doorgaan: Deceuninck-Quick.Step schiet ook raak in de GP Samyn
Foto: © photonews

De Fransman Florian Sénéchal heeft de GP Samyn gewonnen, de opener van het Waalse wielerseizoen. De renner van Deceuninck-Quick.Step was de snelste van een kleine kopgroep.

Na de aftrap van vorig weekend in Vlaanderen werd dinsdag met de GP Samyn ook het Waalse wielervoorjaar op gang getrapt. In een wedstrijd waarin het tempo van bij de aanvangsfase erg hoog lag, lukte het niet voor de vluchters om een ontsnapping tot strand te brengen. Niki Terpstra, winnaar van vorig jaar, liet zich even verrassen en moest zijn team Direct Energie op kop zetten. 

Er ontstond een kopgroep van een tiental renners, met als belangrijkste namen Terpstra en zijn ex-ploegmaats Cavagna, Declercq en Serry, allen van Deceuninck-Quick.Step. De vluchters kregen geen vrijgeleide, waarna Serry het gezelschap kreeg van Aimé De Gendt en er later nog vijf renners kwamen aansluiten.

Leuke finale

Terpstra was opnieuw afwezig en trok in de tegenaanval. Hij kreeg zijn landgenoot Boom en Sénéchal mee. In de laatste 10 kilometer ontstond er een spervuur aan aanvallen, maar niemand raakte weg. In de laatste 5 kilometer ontsnapten Sénéchal, Boom en Terpstra dan toch. Het viel vooraan even stil, maar De Gendt en Declercq kwamen terug uit de achtergrond. 

Bij de troepen van Lefevere rekenden ze op de snelheid van Sénéchal, dus ging Declercq er meteen vandoor toen hij aansloot. In de laatste hectometers werd hij echter nog ingerekend door de anderen. Boom deed een gooi naar de zege, maar werd nog makkelijk overklast door Sénéchal. De Gendt werd tweede, Terpstra derde. Zege nummer 14 is zo een feit voor Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties