Kasseistroken en finale fel aangepast in Le Samyn

Kasseistroken en finale fel aangepast in Le Samyn

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat Le Samyn op het programma, de opener van het Waalse wielerseizoen en vaak één van de meest attractieve koersen in België. In de voorbije drie jaar werd de wedstrijd twee keer naar de hand gezet door de troepen van Quick.Step, met Niki Terpstra als winnaar in 2016 en 2018.

Vijfentwintig ploegen bestaande uit zeven renners zullen zich om 12u05 aan de start melden in Quaregnon. Deceuninck-Quick.Step, Lotto-Soudal en AG2R zijn de drie WorldTour-ploegen die aanwezig zijn.Er moet 198,4 kilometer afgelegd worden. De aankomst wordt verwacht omstreeks 17u.

NOG LASTIGERE FINALE

Er is wel wat gesleuteld aan het parcours. De voorbije jaren moesten de renners over twaalf kilometer aan kasseien rijden. Dat is teruggeschroefd naar acht kilometer. In de lokale ronde, die vier keer dient afgewerkt te worden, ligt er wel een nieuwe en hellende kasseistrook van 300 meter. Dat zou er een nog lastigere finale van moeten maken.

Ook de dames leggen hun versie van Le Samyn af, die door het leven gaat als de Mémorial Roger Delhaye. Zij zullen 102,1 kilometer rijden, met drie plaatselijke ronden, en gaan al van start om 10u45. Deze keer zullen ze de mannen dus zeker niet inhalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties