Krijgt nieuwe dopingzaak omvang van Operacion Puerto? "Michael Rasmussen heeft geen ongelijk"

Krijgt nieuwe dopingzaak omvang van Operacion Puerto? "Michael Rasmussen heeft geen ongelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe Oostenrijks-Duitse dopingschandaal dat aan het licht is gekomen, dreigt de kop te kosten van vier langlaufers en twee wielrenners. Zie daar de balans tot dusver. Maar gaan er nog meer koppen rollen? Professor Peter Van Eenoo, directeur van het Gentse dopinglab, acht het realistisch.

Een zekere dokter Schmidt is de spilfiguur van het hele verhaal. Van Eenoo laat zich er over uit in Gva. "Dat er nog altijd artsen en atleten zijn die zich met dergelijke praktijken bezighouden, verrast me uiteraard niet. Als het klopt dat er meer dan honderd atleten uit verschillende disciplines bij betrokken zijn, dan kan dit schandaal de omvang van Operatie Puerto krijgen."

De betrokken arts behandelt zowel voetballers, zwemmers, gewichtheffers als andere sporters. "Sowieso stel ik me vragen bij dokters die atleten uit verschillende disciplines en verschillende landen begeleiden. Waarom wil men per se bij die ene man op behandeling gaan... Het verleden leert ons dat er meestal andere redenen zijn dan medische inzichten."

MEER BLOEDAFNAMES VERRICHTEN

Voormalig wielrenner en dopingzondaar Michael Rasmussen beweert dat het biologisch paspoort onvoldoende werkt. "Rasmussen heeft geen ongelijk. Grote schommelingen in de bloedwaarden kunnen we detecteren, maar om nog efficiënter te zijn, moeten we meer bloedafnames verrichten. De financiële inspanningen blijven al jaren stabiel, terwijl ons werk complexer wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties