Was veldrijden bepalende factor in nieuw succes van 'Styby'? "Misschien gaf fun in de winter wel een extra boost"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Was veldrijden bepalende factor in nieuw succes van 'Styby'? "Misschien gaf fun in de winter wel een extra boost"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op naar hét voorjaar van Zdenek Stybar? De last is van de schouders, de druk alvast weg na zijn overwinning van zaterdag in de Omloop. Het geheim van de Tsjech? Hard werken, het geloof behouden én ook een beetje de crossen van afgelopen winter.

"Ik ben de laatste jaren blijven geloven dat er een mooie zege zou komen", aldus Stybar over zijn zege in de Omloop. "Sinds mijn overwinning in de Strade BIanche (2016, red.) en ritwinst in de Tour moest ik lang wachten. Maar ik ben altijd hard blijven werken. Vorig jaar was de vorm ook altijd goed. Ik kon nooit winnen, maar hielp mijn ploegmaats wel. De zege van vorige week in de Algarve gaf me ook veel vertrouwen."

Niets veranderd

Nochtans heeft Stybar niets veranderd aan zijn trainingsschema. "Nee. Ik heb gewoon gedaan wat ik het jaar ervoor heb gedaan", vervolgt de Tsjech van Deceuninck-Quick.Step. "Ik ben erg laat begonnen met koersen op de weg dit jaar. Ook mede door het veldrijden. Dat gaf me toch wat fun in de winter", bekent hij.

"Tussen kerst en nieuwjaar let je toch minder op je eten en is er bovendien minder rust. Maar omdat ik aan het crossen was, lette ik op alles. Misschien gaf me dat wel een extra boost. Het paste perfect tussen mijn trainingen. Alles is dus goed verlopen", besluit Stybar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties