Belgisch klimtalent maakte indruk in UAE Tour: "Huwelijk lijkt reeds geslaagd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Laurens De Plus spreekt na UAE Tour al van geslaagd huwelijk met Jumbo-Visma

Belgisch klimtalent maakte indruk in UAE Tour: "Huwelijk lijkt reeds geslaagd"
Foto: © photonews

Laurens De Plus ontpopte zich in de UAE Tour bij zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma meteen tot meesterknecht voor latere eindwinnaar Primoz Roglic. De Ninovieter heeft zijn overstap duidelijk goed verteerd.

Vooral in de koninginnenrit maakte De Plus indruk. "Ik had Roglic die dag quasi afgezet aan de finish. Tot op driehonderd meter van de finish bleef ik in zijn buurt en deed ik mijn job", vertelt De Plus in HLN. "Onze Sloveen legde er de basis van zijn eindzege. Hoewel ik in dienst reed van Roglic, legde ik toch nog zelf beslag op de negende plaats."

De Plus is dus prima uit de winter gekomen. "Een jaar geleden werd ik nog aangereden. Dat voorval is me het hele seizoen blijven achtervolgen. Nu kende ik een goede winter. Ik ben op hoogtestage geweest naar Tenerife. Veel mogelijkheden om 's winters op hoogte te trainen zijn er niet in Europa. In de Sierra Nevada bijvoorbeeld ligt er nog sneeuw."

Jumbo-Visma

De Plus komt sinds dit jaar dus niet meer voor Quick.Step uit. "De focus zal hier nog meer op het klimwerk liggen. Ik start volgende week in Tirreno Adriatico. Daar wil ik bevestigen. Mijn parcours nadien is tweevoudig. Enerzijds werk ik volledig naar de Giro toe. Ook daar starten we met Roglic als kopman en wil ik hem weer aan de eindzege helpen."

"Naast de Ronde van Italië zijn er ook de Ardense klassiekers. De Amstel Gold Race rijd ik niet omwille van een hoogtestage. In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zal ik een eigen rol toegewezen krijgen. Mijn nieuwe ploeg en ik zitten nog in de wittebroodsweken, maar het huwelijk lijkt reeds geslaagd."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties