Dé gids van Mathieu van der Poel voor het voorjaar ambitieus: "We gaan samen finales rijden"

Redactie
| 5 reacties
Dé gids van Mathieu van der Poel voor het voorjaar ambitieus: "We gaan samen finales rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel start eind deze maand aan zijn eerste klassieke voorjaar op de weg. De Nederlander kan alvast rekenen op de kennis en de ervaring van de 39-jarige Stijn Devolder, die als gids voor Van der Poel zal fungeren.

Devolder zal een belangrijke schakel voor Van der Poel worden in de koers. "Mathieu is zelf slim genoeg en coureur genoeg om te weten wat hij moet doen in de koers, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat hij iemand bij zich heeft diep in de finale van die grote koersen", klinkt het in HLN. "Als je geïsoleerd zit, is het veel moeilijker als kopman. We gaan samen finales rijden."

De voormalige Belgische kampioen is dus ambitieus. "Ik ben jarenlang bij Trek de laatste man geweest voor Cancellara. Als er iets moet rechtgezet worden in de finale was ik er altijd. Dat wordt opnieuw mijn taak. Als Sagan gaat en er moet tien kilometer voor de Kwaremont volle bak op kop gereden worden, dan doe ik dat. Dan rijd ik mijn eigen uitslag kapot voor Mathieu."

Van der Poel liet recent nog ontvallen dat hij alleen de Oude Kwaremont en de Paterberg kent. "Dat is waar. Vorige week heeft hij de verkenning meegedaan van de Omloop. Hij kwam geregeld met een vraag: 'Wat is dit nu?', 'Waar zijn we nu?' Het zou dus goed zijn als ik er nog ben om hem te vertellen dat we over een kilometer de volgende helling gaan opdraaien."

Supertalent

Tot slot: Devolder zei niet zo lang geleden dat Van der Poel meer talent had dan Boonen, Cancellara en Armstrong. "Ik heb dat zo niet gezegd. Ik zeg wel dat Mathieu een supertalent is. Het talent stroomt uit zijn gat, zeg maar. Maar vergelijken met Boonen, Cancellara of Armstrong, dat kan je niet. Zeker niet qua palmares. Maar Mathieu heeft het wel in zich om een gelijkaardig palmares bijeen te fietsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties