Franse kopman haalt uit naar dopingzondaar en (ex-)ploegmaat Georg Preidler: "Ik voel me verraden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Hoogverraad: Thibaut Pinot had dopinggeval van Georg Preidler niet zien aankomen

Franse kopman haalt uit naar dopingzondaar en (ex-)ploegmaat Georg Preidler: "Ik voel me verraden"

Sprinter Marcel Kittel kwam dinsdag al met een statement naar buiten na de dopingbekentenis van Georg Preidler, maar nu heeft ook zijn kopman van bij Groupama-FDJ dat gedaan. Thibaut Pinot spreekt over hoogverraad.

Na Stefan Denifl was Georg Preidler de volgende renner die toegaf bloedtransfusies te hebben gedaan en in verband stond met 'Operatie Aderlass'. Thibaut Pinot, ondertussen ex-ploegmaat van Preidler en kopman van Groupama-FDJ, reageert geschokt. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Zeker niet van Georg", vertelde hij in L'Equipe. "Ik moest zelfs een traan laten, want dit vind ik hoogverraad."

Preidler en Pinot waren sinds begin vorig jaar ploegmaats bij de Franse formatie. De twee reden vaak samen en werden vrienden. Maar dat de bekentenis van de Oostenrijker pijn doet bij Pinot, is een understatement. 

'Waarom?'

"Ik vraag me heel de tijd af waarom hij het deed. Was het omdat hij meer wilde winnen of om mij beter te kunnen helpen? Ik weet het echt niet. Ik heb hem nooit onder druk gezet om resultaten te halen. Ik kan het niet begrijpen, maar ik zou het wel graag willen, want hij was een vriend geworden. Ik had zelfs medelijden met hem omdat hij zijn leven zo verpest heeft."

Al is de Fransman wel ergens blij en opgelucht dat Preidler bekend heeft. "Het biedt me toch enige troost dat hij dit geheim niet voor hem kon houden. Maar ik voel me wel nog steeds verraden", besluit de renner van Groupama-FDJ. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties