Fransman van Deceuninck-Quick.Step boekt eerste profzege: "Iedereen vertelde me dat ik ging winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Fransman van Deceuninck-Quick.Step boekt eerste profzege: "Iedereen vertelde me dat ik ging winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen is nog niet lang bezig, maar toch is er al veel champagne gedronken bij Deceuninck-Quick.Step. Ook dinsdag in de GP Samyn, waar Florian Sénéchal het laatste woord had.

Mooi staaltje teamwerk van Deceuninck-Quick.Step in de Waalse openingsklassieker. Tim Declercq deed nog een ultieme gooi naar de zege, maar in een sprint van een kleine kopgroep stond er geen maat op Sénéchal. "Iedereen vertelde me dat ik ging winnen, dus begon ik er ook in te geloven", vertelde hij na afloop bij zijn team.

"Ik had een fantastische ploeg rond mij. Ze werkten de hele dag en hadden vertrouwen in me. Tim, Rémi (Cavagna) en Pieter (Serry) waren allemaal fantastisch. Ik deed geen trap te veel, wat ik andere jaren nog wel eens deed. Ondanks de aanval op de kasseien was het plan te wachten op de sprint. Ik voelde me erg sterk en het pakte fantastisch uit voor mij en de ploeg."

Cadeautje voor vrouw

De eerste profzege van de Fransman is zo een feit. Bovendien is het een extra mooi cadeautje voor zijn wederhelft. "Le Samyn is zo`n mooie wedstrijd en ik ben zo blij dat ik heb gewonnen vandaag. Het is een mooi cadeau voor mijn vrouw Margot, die vandaag jarig is", zegt hij.

"Ze vertelde me aan de start dat ze graag zou zien dat ik won en ik ben blij dat ik dat kon waarmaken. Aan de finish kon ik samen met haar de zege vieren. Het is een geweldige dag die ik zeker niet meer ga vergeten", besluit Sénéchal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties