Geen sleet op 39-jarige Stijn Devolder: "Ik ben 7 kilo kwijt tegenover vorig seizoen"

Redactie
| 25 reacties
Geen sleet op 39-jarige Stijn Devolder: "Ik ben 7 kilo kwijt tegenover vorig seizoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

39 jaar is hij intussen, maar van een afscheid wil ervaren rot Stijn Devolder absoluut nog niet weten. Dit jaar moet de tweevoudige winnaar van de Ronde Mathieu van der Poel door het voorjaar gidsen. "Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen."

Devolder is al 18 jaar profrenner. Er zit dus nog geen sleet op. "Het mentale aspect is het allerbelangrijkste", vertelt hij in HLN. "Fysiek kan je lang meegaan, denk ik - kijk naar Valverde. Maar als je plots geen goesting meer hebt om zo'n zwaar leven te lijden, is het voorbij. Al van kindsbeen af is koers mijn passie."

"Ik heb in mijn leven nooit iets anders gedaan, en ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen. Als je stopt, is het voorgoed gedaan, hé. Dan kan je niet meer terug", klinkt het. Devolder is lang niet de enige. Davide Rebellin is 47 en koers nog. "Ik ga zeker niet zitten sukkelen bij continentale ploegen. Maar met een uitdaging zoals ik die nu heb bij Corendon-Circus: ja, dan blijf ik doorgaan."

Spiermassa kwijt

De West-Vlaming is zelfs 7 kilogram kwijt. "Ik ben vooral spiermassa kwijt. Mijn vetpercentage was vorig jaar ook redelijk goed, maar ik vond dat ik te veel bodybuilder aan het worden was en daar voelde ik me niet goed bij: ik was minder vinnig in de koers", aldus Devolder. 

Maar een dieet was het niet. "Ik train anders. Ik ben iemand die heel snel spiermassa bijkweekt en daarom heb ik mijn krachttraining vervangen door looptraining - dat maakt een groot verschil", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties