Greg Van Avermaet krijgt drie Belgen mee naar Strade Bianche: "Na twee podiumplaatsen eindelijk winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Greg Van Avermaet krijgt drie Belgen mee naar Strade Bianche: "Na twee podiumplaatsen eindelijk winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn bevredigende tweede plek in de Omloop Het Nieuwsblad is de Strade Bianche het volgende doel van Greg Van Avermaet. Na twee podiumplaatsen in het verleden wil de CCC-renner wat graag een gooi doen naar winst in Toscane.

"We zagen in de Omloop dat Greg op dit moment erg sterk is", vertelt ploegleider Valerio Piva. "De Strade Bianche ligt hem ook goed, dus we mikken opnieuw op een goed resultaat. Michael Schär en Lukasz Wisniowski reden de Strade ook al, terwijl Josef Černy, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, en Guillaume Van Keirsbulck er voor het eerst aan de start komen. Al is dit wel een sterke en ervaren mix."

Van Avermaet zelf is tevreden over zijn conditie. "Ik kijk altijd uit naar de Strade Bianche", vertelt Van Avermaet. "Het is één van de mooiste wedstrijden van het seizoen. Mijn prestatie in de Omloop gaf me veel vertrouwen en de bevestiging dat de vorm goed zit. Ik sta waar ik moet staan op dit moment."

Winst

Dit jaar wil de kopman van CCC een gooi doen naar een eerste zege in Toscane. "Ik eindigde bijna altijd in de top 10 in de Strade Bianche en zelfs twee keer op het podium, dus nu is het doel om te winnen."

De selectie van CCC Team voor de Strade Bianche: Josef Černy (CZE), Michael Schär (SUI), Greg Van Avermaet (BEL), Gijs Van Hoecke (BEL), Nathan Van Hooydonck (BEL), Guillaume Van Keirsbulck (BEL) en Łukasz Wiśniowski (POL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties