Laatste contractjaar extra motivatie voor Stybar? "Even gemotiveerd als 10 jaar geleden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Laatste contractjaar extra motivatie voor Stybar? "Even gemotiveerd als 10 jaar geleden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Je ziet het wel vaker. Renners die einde contract zijn en extra gemotiveerd rondrijden om een nieuwe verbintenis in de wacht te slepen. Maar niet bij Zdenek Stybar. "Ik ben even gemotiveerd als 10 jaar geleden", is hij duidelijk.

Stybar is bezig aan zijn laatste contractjaar bij de ploeg van Patrick Lefevere. Reden te meer dat het dit jaar absoluut moet gebeuren voor de Tsjech. Toch wil hij het feit dat hij einde contract is niet inroepen als extra motivatie. 

Einde contract

"Ik heb die vragen over mijn contract ook al in december gekregen", glimlacht Styby. "Een heel belangrijk jaar, het jaar van de waarheid, etc... Ik krijg die vragen vaak, maar ik was eigenlijk nooit bezig met dat nieuwe contract. Ik wilde me gewoon concentreren op trainen en om alles onder controle te hebben."

Al was zijn zege in de Omloop natuurlijk een mooi antwoord op de criticasters. "Ik heb altijd geloofd dat ik deze koersen kon winnen. Je weet gewoon nooit wanneer dat jaar komt dat het eindelijk lukt. Het is niet de reden waarom ik misschien meer gemotiveerd ben. Ik ben even gemotiveerd als vorig jaar of 10 jaar geleden", is Stybar duidelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties