Opdoffer voor Lotto Soudal: aanvaller mist klassieke voorjaar helemaal
Redactie
| 2 reacties

Geen Jelle Wallays in het klassieke voorjaar bij Lotto Soudal

Opdoffer voor Lotto Soudal: aanvaller mist klassieke voorjaar helemaal
Foto: © photonews

Minder goed nieuws voor Lotto Soudal en West-Vlaming Jelle Wallays. De aanvaller van de ploeg van Marc Sergeant is niet voldoende hersteld van zijn valpartij in de Ronde van San Juan en moet passen voor de andere kasseiklassiekers.

Dinsdag kon Wallays pas voor het eerst opnieuw buiten trainen. Eind januari kwam hij zwaar ten val in de tweede rit van de Ronde van San Juan. Wallays verloor onder meer drie tanden. "Veertien dagen na de val begon ik opnieuw te trainen, maar na mijn tandoperatie – waarbij ik vervangexemplaren kreeg – had ik last van een serieuze terugval", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Achteraf bekeken was die val echt wel zwaar. Vorige week had ik nog drie dagen lang loeiharde hoofdpijn." De aanvaller en ritwinnaar in de Vuelta van 2018 heeft drie nieuwe tanden gekregen. "Pas over een maand heb ik een nieuwe controle bij dokter Swennen van Topdokters. Dan wordt er gekeken hoe het verder moet met dat stuk bot dat ontbreekt in de kaak."

Romandië eerste doel

"In het slechtste geval volgt er nog een operatie. We zien dan wel wanneer dat gepland wordt." Maar een terugkeer is dus nog niet voor direct, waardoor de andere klassiekers in rook opgaan. 

"Ik mik op de Ronde van Romandië, die dus na alle klassiekers komt. Het seizoen stopt niet met Luik-Bastenaken-Luik. Dan denk ik maar aan de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van België, of misschien realiseer ik mijn droom: de Giro én de Tour in hetzelfde jaar rijden. Maar daar beslis ik niet over, wel de teamleiding", besluit Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties