Roelandts blikt met gemengde gevoelens terug op openingsweekend én: "Het Spaans van Quintana en Zuid-Amerikanen nog niet onder de knie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roelandts blikt met gemengde gevoelens terug op openingsweekend én: "Het Spaans van Quintana en Zuid-Amerikanen nog niet onder de knie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts is aan zijn eerste maanden bij het Spaanse Team Movistar bezig. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op het openingsweekend en staat zondag voor het eerst met Nairo Quintana aan de start van een wedstrijd.

25e in de Omloop, 28e in Kuurne-Brussel-Kuurne. "Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het openingsweekend", vertelt Roelandts in zijn column bij Sporza. "Ik heb deze winter een nieuw zadel getest: eentje met zo'n gat in. Daardoor moet ik stabieler op mijn fiets zitten na mijn heupoperatie, maar zaterdag in de Omloop leek dat toch geen goeie keuze. Op de kasseien leed ik enorm veel pijn."

En dus deed de Vlaams-Brabander zondag een aanpassing. "Daarom heb ik zondag weer een nieuw zadel moeten monteren. Dat voelde stukken beter aan en daar zal ik ook de komende wedstrijden mee koersen." 

Parijs-Nice (mét Quintana)

De volgende opdracht voor Roelandts is de 'Koers naar de Zon'. "Zaterdag zet ik koers naar Frankrijk voor Parijs-Nice. Daar mikken we met de ploeg sowieso op het klassement. Marc Soler is de titelverdediger, Winner Anacona heeft vorige maand San Juan gewonnen en Nairo Quintana staat ook aan de start. Het zal mijn eerste echte kennismaking met hen worden."

Een uitgelezen kans om zijn Spaanse wat bij te schaven. "Quintana heb ik nog maar een keer gezien: tijdens de ploegvoorstelling in december. Het Spaans van de Zuid-Amerikanen heb ik nog niet onder de knie. Als ze onderling met mekaar praten, begrijp ik ze niet. Gelukkig doen ze tegen mij hun best en babbelen ze wat trager tegen mij. Je kan het een beetje vergelijken met jongens van de kust die wat duidelijker Vlaams proberen te praten", besluit Roelandts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties