Terpstra toch blij: "Koers is meer dan alleen hard trappen, anders kunnen we allemaal op hometrainer zitten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Terpstra toch blij: "Koers is meer dan alleen hard trappen, anders kunnen we allemaal op hometrainer zitten"
Foto: © photonews

Tweede podiumplek op rij voor Niki Terpstra, die in de GP Samyn net als in Kuurne-Brussel-Kuurne beslag legde op de derde plek. Al kon de Nederlander, vorig jaar nog winnaar in Dour, daar best wel mee leven.

Terpstra was misschien wel de beste man in koers, maar moest de zege aan Sénéchal laten. "Dat is het mooie aan koers, hé", opende de renner van Direct Energie bij Sporza. "Anders kunnen we met zijn allen op een hometrainer starten en kijken wie het hardst trapt. Maar koers is meer dan alleen hard trappen."

Zelf kon Terpstra best leven met die derde plek. "Ik ben eigenlijk heel blij", bekent hij. "Twee podiumplaatsen, dat is gewoon goed. Ik ben geen veelwinnaar, dus ik ben hier blij mee."

Ex-ploegmaats vieren

Ex-ploegmaat Florian Sénéchal maakte het zegegebaar, Tim Declercq reed ook een dijk van een wedstrijd en won bijna zijn eerste profkoers. "Eigenlijk was Florian wel één van mijn favorieten, misschien wel dé favoriet", klinkt het. "Tim heeft wel een hele mooie koers en finale gereden. Hij kan keihard op kop rijden, maar hij mag best trots zijn dat hij de finale reed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties