Trouwe knecht van Deceuninck-Quick.Step had bijna eerste zege beet: "Had gevraagd of ik een keer zelf de finale mocht rijden"

Redactie
| 12 reacties
Trouwe knecht van Deceuninck-Quick.Step had bijna eerste zege beet: "Had gevraagd of ik een keer zelf de finale mocht rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De GP Samyn werd opnieuw een feestje voor Deceuninck-Quick.Step, maar veel scheelde het niet of het was niet Florian Sénéchal maar wel Tim Declercq die mocht zegevieren. Zijn aanval strandde op goed 300 meter van de streep.

De 29-jarige Declercq deed in volle finale een ultieme gooi naar de zege in Dour. Maar uiteindelijk werd hij nog ingelopen op 300 meter van de streep. Géén eerste profzege voor Declercq dus. "Het liep nog omhoog en er stond tegenwind in die laatste kilometer", baalde de nummer 7 van de GP Samyn in HLN

"Ik zag dat ik nog 420 watt duwde, maar wist dat ik er 460 nodig had. Ik raakte er niet meer aan, ik had vlak ervoor nog op kop gereden voor de ploeg."

Niet van bij de start aan de bak

Declercq was ontgoocheld, maar ook blij voor ploegmaat Sénéchal én het feit dat hij niet teleurgesteld had. "Ik had 's morgens gevraagd of ik voor één keer niet van bij de start aan de bak moest, maar een keer zelf de finale mocht rijden. Dat mocht. Ik ben blij dat ik niet ontgoocheld heb. Dit is weer een schitterende dag voor de ploeg."

"Individueel was Terpstra de beste, maar als ploeg hebben we de perfecte koers gereden. We hadden altijd controle. Waarom wij zo goed zijn? We zijn een bende strevers. Er zit een enorm positieve drive in deze ploeg, en we werken er honderd procent voor", besluit Declercq. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties