Boonen ziet hoe talenten bij Quick.Step klaargestoomd worden: "Daar zit altijd een groter plan achter"
Redactie
| 3 reacties

Boonen looft de manier waarop Quick.Step zijn renners klaarstoomt

Boonen ziet hoe talenten bij Quick.Step klaargestoomd worden: "Daar zit altijd een groter plan achter"
Foto: © photonews

Ook in 'Extra Time Koers' van woensdagavond ging het uiteraard weer uitvoerig over de blitzstart van Deceuninck-Quick.Step. Tom Boonen schoof mee aan tafel en gaf aan hoe de ploeg al zijn renners werkelijk gaat voorbereiden op een mooie toekomst en er het maximale uit haalt.

Nu is er bijvoorbeeld weer iemand als Florian Sénéchal die aan de oppervlakte komt. "Sénéchal is geen nieuwe gast. Hij heeft in 2012 stage gedaan bij Quick.Step. Toen was hij al verwonderlijk sterk", herinnert Boonen zich. "Die gasten worden gevolgd, trekken misschien even naar een andere ploeg en komen dan terug."

STRUCTUUR

Boonen is uiteraard ook bekend met de aanpak van de ploeg. "Daar zit altijd een groter plan achter. Het is nooit toevallig dat een renner bij Quick.Step komt. Veel ploegen zitten op een bepaald moment om de tafel. Dan zeggen ze: Wie is vrij? Zullen we deze renner eens bellen? Dat is het verschil met de structuur van Quick.Step, waar er altijd jaren op voorhand gepland wordt."

Zo kunnen talenten rijpen en zijn ze er klaar voor wanneer het aan hen is. "Die gasten leren in alle rust hoe het is om in een topploeg te rijden, met een topper boven hen die hen dan in bescherming neemt. En als het moment daar is, dan is het allemaal veel minder nieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties