De Gendt legt uit waar zijn inspiratie vandaan komt: "Het moet ook niet te serieus worden"
Redactie
| 3 reacties

Thomas De Gendt laat zijn humor spreken op sociale media

De Gendt legt uit waar zijn inspiratie vandaan komt: "Het moet ook niet te serieus worden"
Foto: © photonews

Wielrennen is uiteraard een serieuze aangelegenheid, maar het is toch leuk dat sommige renners de boel opfleuren. Thomas De Gendt bijvoorbeeld is één van de plezantste coureurs om te volgen op sociale media. Zijn spitsvondige berichten kunnen bij veel van zijn volgers op bijval rekenen.

Het zijn ook zo geen banaliteiten. "Koers is ook alleen maar koers, hé. Geen kat die geïnteresseerd is in het feit dat je net een zak granola en magere melk in de winkel hebt gehaald", zegt De Gendt in HLN. "Het moet ook niet te saai en te serieus worden. Laat het iets meer zijn. Iets van jezelf. Zo kwam ik vorig jaar in de Tour op het idee om 'dinner tweets' te lanceren. Het werd een zodanig succes dat we het in de Vuelta hebben herhaald."

Maar waar komt dan de inspiratie vandaan? "Vaak uit momentopnamen. Vijf minuten gekscheren met ploegmaats op training of op de teambus kunnen volstaan. Iets opmerkelijks uit één of ander roadbook. Ik ben er niet 24/7 mee bezig, hanteer geen 'quota'. Soms houd ik me wekenlang koest. Om dan, plots, weer tien berichten te posten."

FAN VAN URBANUS

Er zit vaak ook humor in. Als kind was De Gendt fan van Urbanus. "Ik vond het geniaal, wat hij deed. Volledig mijn ding. Al zijn sketches kan ik van naadje tot draadje naspelen. Zelfs zijn manier van praten is er bij me ingeslopen. Ook de moderne Britse humor, wat me van pas komt bij Engelse, woordgrappen, spreekt me aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties