Dopingzondaar Preidler krijgt ervan langs van Nederlander van CCC: "Hij verpestte de sfeer in de ploeg"

Dopingzondaar Preidler krijgt ervan langs van Nederlander van CCC: "Hij verpestte de sfeer in de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dopingzondaars die betrokken zijn bij Operation Aderlass zetten veel kwaad bloed. Zeker bij diegenen in het wielerwereldje die eerder al met hen te maken hadden. Laurens ten Dam bijvoorbeeld reed ooit nog met Georg Preidler in dezelfde ploeg en kan weinig goeds zeggen over de Oostenrijker.

"Ik kan al drie dagen aan niks anders denken", zegt ten Dam in zijn column in Het Nieuwsblad. "Als wegkapitein tijdens de Giro van 2017 heb ik meerdere stevige gesprekken met hem moeten voeren. Hij verpestte de sfeer in de ploeg, terwijl wij bezig waren met iets moois en unieks. De Giro winnen. Maar nee, ik maakte wielrennen allemaal te belangrijk en er was meer in het leven dan fietsen."

Ten Dam stelt er zich ook vragen bij dat het de politie en justitie is die zo'n groot dopingnetwerk moeten oprollen. "Het maakt me wantrouwig. Werkt het bloedpaspoort echt zo slecht? Waarom is Preidler niet gepakt door de dopinginstanties en welke namen mogen we nog meer verwachten? Veel vragen, weinig antwoorden, vrees ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties