Dopingzondaar Preidler krijgt ervan langs van Nederlander van CCC: "Hij verpestte de sfeer in de ploeg"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Laurens ten Dam haalt uit naar dopingzondaar Georg Preidler

Dopingzondaar Preidler krijgt ervan langs van Nederlander van CCC: "Hij verpestte de sfeer in de ploeg"
Foto: © photonews

De dopingzondaars die betrokken zijn bij Operation Aderlass zetten veel kwaad bloed. Zeker bij diegenen in het wielerwereldje die eerder al met hen te maken hadden. Laurens ten Dam bijvoorbeeld reed ooit nog met Georg Preidler in dezelfde ploeg en kan weinig goeds zeggen over de Oostenrijker.

"Ik kan al drie dagen aan niks anders denken", zegt ten Dam in zijn column in Het Nieuwsblad. "Als wegkapitein tijdens de Giro van 2017 heb ik meerdere stevige gesprekken met hem moeten voeren. Hij verpestte de sfeer in de ploeg, terwijl wij bezig waren met iets moois en unieks. De Giro winnen. Maar nee, ik maakte wielrennen allemaal te belangrijk en er was meer in het leven dan fietsen."

Ten Dam stelt er zich ook vragen bij dat het de politie en justitie is die zo'n groot dopingnetwerk moeten oprollen. "Het maakt me wantrouwig. Werkt het bloedpaspoort echt zo slecht? Waarom is Preidler niet gepakt door de dopinginstanties en welke namen mogen we nog meer verwachten? Veel vragen, weinig antwoorden, vrees ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties