Goede raad voor E3: "Een vrouwenkoers organiseren met twee mannen die ezel uitbeelden"
Redactie
| 9 reacties

Tom Boonen heeft bijzondere suggestie voor organisatoren van E3

Goede raad voor E3: "Een vrouwenkoers organiseren met twee mannen die ezel uitbeelden"
Foto: © photonews

Op vrijdag 29 maart waagt het wielerpeloton opnieuw aan de E3-prijs, of aan de E3 BinckBank Classic zoals de wedstrijd tegenwoordig heet. De bannerskwestie was de voorbije dagen niet uit het nieuws te slaan. Ook in 'Extra Time Koers' kwam dit onderwerp aan bod. Tom Boonen had een leuke suggestie.

Karl Vannieuwkerke heeft toch zijn bedenkingen bij de verbod dat de UCI oplegde aan de organisatie. "Het gaat er mij vooral om dat de UCI de affiche verbiedt. Dan vraag ik me af ze zich niet moeten bezighouden met andere zaken. Je moet al goed kijken om het te zien. We zitten in een tijd waar niets meer kan."

NIET VROUWONVRIENDELIJK

Vannieuwkerke gaat nog verder in zijn kritiek op de UCI. "Dit is niet vrouwonvriendelijk, ook niet volgens mijn lief, want dat heb ik eens afgetoetst. Dat het prijzengeld nog niet hetzelfde is en dat ze WorldTour-organisaties niet verplichten om een wedstrijd voor vrouwen te organiseren op die dag, dat is vrouwonvriendelijk."

Tom Boonen kwam vervolgens met een ludiek idee op de proppen. "Het statement dat de E3 nu zou moeten maken, is een vrouwenkoers organiseren, dat doen ze nog niet. Maar dan met twee mannen die een ezel uitbeelden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties