Strade Bianche ook met Jasper Philipsen en Geraint Thomas, winnaar Parijs-Tours moet verstek geven
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Philipsen en Thomas komen in tegenstelling tot Kragh Andersen aan start in de Strade

Strade Bianche ook met Jasper Philipsen en Geraint Thomas, winnaar Parijs-Tours moet verstek geven
Foto: © photonews

Er zal zaterdag heel wat schoon volk aan de start staan van de Strade Bianche. Heel wat renners voelen zich geroepen om de opvolger van Tiesj Benoot te worden. Jasper Philipsen gaat vooral om te leren en al eens te proeven van de klassieker. Sören Kragh Andersen is minder fortuinlijk.

Daar waar Benoot en anderen in extremis nog klaar geraken, zijn er natuurlijk ook die de Strade Bianche niet halen. Sören Kragh Andersen is één van de renners die wegens ziekte moest afzeggen voor de Omloop Het Nieuwsblad. Hij is nog niet voldoende genezen om zaterdag wel van start te gaan. Vorig jaar won de Deen van Sunweb Parijs-Tours.

Wel aan de start in Toscane: de Tourwinnaar zowaar. Geraint Thomas maakt deel uit van de selectie van Team Sky. Voorts kan de Brit Doull na zijn tweede plek in Kuurne misschien voor een nieuwe ereplaats gaan en kunnen ze bij Sky ook nog altijd rekenen op Moscon. Tweevoudig winnaar Kwiatkowski past voor de editie van 2019.

WAT KAN POGACAR IN KLASSIEKER?

Bij UAE doen ze onder meer een beroep op onze Jasper Philipsen. Alweer een wedstrijd op hoog niveau dus waar hij kan zien hoe competitief hij al is tegen de toppers. Met Pogacar heeft de ploeg uit de Emiraten nog een ander supertalent aan de start, de Sloveen kan misschien al iets proberen. De kopman is de Portugees Rui Costa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties