Teuns moet co-kopmanschap delen met ploegmaat in Parijs-Nice

Teuns moet co-kopmanschap delen met ploegmaat in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nadat hij in het Vlaamse openingsweekend zo goed voor de dag kwam, wil Dylan Teuns hetzelfde doen in Parijs-Nice. In de Franse rittenkoers werd hij vorig jaar immers knap zesde. Bahrein-Merida biedt Teuns dan ook een beschermde rol, al is ook iemand anders kopman.

Domenico Pozzovivo geniet immers dezelfde status. De Italiaan deelt het kopmanschap met Teuns. Voor de sprints kan Bahrein rekenen op Sonny Colbrelli. Ook nog in de selectie zitten Ivan Cortina, Heinrich Haussler, Kristijan Koren en Domen Novak.

"Het is een heel belangrijke koers voor ons team", zegt sportdirecteur Pozzovivo op de site van de ploeg. "We zien Domenico Pozzovivo en Dylan Teuns als kandidaten voor het podium in het algemeen klassement. Het harde werk van de andere renners kan van groot belang zijn voor de finale positie van onze kopmannen."

KLAAR VOOR UITDAGINGEN

Daar lijkt ook Rik Verbrugghe zich van bewust. "Het is een zware koers met lastige etappes en wisselende weersomstandigheden. Ik geloof dat ons team klaar is voor alle uitdagingen die op ons liggen te wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties