Vroege schifting geen noodzaak voor ploegleiding van Lotto: "Ik durf de slotklim af te wachten"

Bart Leysen durft slotklim in Siena af te wachten tijdens Strade Bianche

Vroege schifting geen noodzaak voor ploegleiding van Lotto: "Ik durf de slotklim af te wachten"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal leeft met heel veel vertrouwen toe naar het volgende grote doel van het seizoen, de Strade Bianche. Dat Benoot alsnog fit geraakt, is een stevige opsteker. Op Tim Wellens wordt er ook gerekend. Sportdirecteur Bart Leysen wil gerust de finale afwachten.

Leysen stelt vast dat de sfeer in de ploeg goed zit. "Er heerst een goed gevoel binenn de ploeg na het Vlaamse openingsweekend. De renners hebben twee alerte koersen gereden en met de podiumplaats van Tim Wellens in de Omloop Het Nieuwsblad zijn we erg tevreden. De jammerlijke val van Tiesj Benoot zou geen gevolgen mogen hebben voor de Strade Bianche."

De twee kopmannen staan wel niet meteen bekend voor hun sprint. "Uiteraard is solo naar de finish rijden het beste scenario voor ons. Ik durf echter ook de slotklim in Siena af te wachten. Tiesj en Tim kunnen zeker die helling aan in een klein groepje."

KAT-EN-MUISSPEL

Zo'n groepje dat de finale betwist, het ligt ook in de lijn der verwachtingen. "De omstandigheden zullen dit jaar beter zijn dan tijdens de vorige editie, wat een significant verschil is voor het koersverloop. Ik verwacht dat een vrij grote groep zal overblijven na de laatste lange grindstrook. Daarna zal het een kat-en-muisspel worden richting Siena."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties