Belgische klimmer droomt van Luik-Bastenaken-Luik én.... de Ronde van Vlaanderen: "Ik wil uit dat 'Ardennenhokje'"

Redactie
| 0 reacties
Belgische klimmer droomt van Luik-Bastenaken-Luik én.... de Ronde van Vlaanderen: "Ik wil uit dat 'Ardennenhokje'"
Foto: © photonews

Voor velen was de vijfde plek van Dylan Teuns in de Omloop een verrassing. Behalve voor de Limburger zelf. Die wist dat hij dat in zijn mars had en hoopt nu uit het 'Ardennenhokje' te komen.

Teuns verraste in het openingsweekend met een vijfde plek in de Omloop. Nochtans is Teuns een klimmer die vooral furore maakt in de betere Ardennenklassiekers. "Die vijfde plaats heeft velen verrast. Mij totaal niet", bekent hij in HLN

"In 2014 domineerde ik de U23-versie van de Omloop, maar werd ik in een spurt met twee in Zottegem als jonkie verslagen door de vijf jaar oudere en meer ervaren Dimitri Claeys, die na een paar profseizoenen even een stap terug had gezet. Toen al wist ik dat dat Vlaamse werk me lag. Toch liet ik mezelf in het 'Ardennenhokje' duwen. Daar wil ik nu uit."

Ronde van Vlaanderen

En dus wil Teuns de combinatie aangaan. "De Ronde en Luik-Bastenaken-Luik zijn mijn twee droomkoersen. Parijs-Roubaix spreekt me op dit moment veel minder aan. Ik heb hellingen nodig, hé. Op een Muur van Hoei kan ik, rechtstaand op de pedalen, goed mijn pk's kwijt. Dat gaat iets minder vlot op die van Geraardsbergen. Maar de opeenvolging van klimmetjes in de Ronde is zeker geen nadeel voor me."

De Bahrain Merida-renner hoopt dit jaar al te starten in Antwerpen. "Ik heb de Ronde eind november op mijn verlanglijstje voor 2019 gezet. Als ik mág rijden, doe ik het. In dat geval zou ik Baskenland schrappen. Wat niet nefast hoeft te zijn voor mijn voorbereiding op de Waalse klassiekers. Tim Wellens overbrugt de periode tussen Tirreno-Adriatico en Brabantse Pijl louter met training thuis, in Monaco. Met succes, bleek vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties