De favorieten van Wielerkrant.be voor de Strade Bianche: wie klopt het blok van Deceuninck-Quick.Step?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 39 reacties
De favorieten van Wielerkrant.be voor de Strade Bianche: wie klopt het blok van Deceuninck-Quick.Step?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Strade Bianche is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de mooiste klassiekers van het voorjaar. Steeds meer renners van het klassieke voorjaar én het rondewerk zetten dan ook hun zinnen op deze Italiaanse wedstrijd over onverharde stroken. Wij stellen u graag onze favorieten voor.

De Strade Bianche is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het voorjaar. Heel wat mooie winnaars dan ook de de laatste tien jaar. Fabian Cancellara won de koers liefst drie keer, maar ook Michal Kwiatkowski (2x), Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en vorig jaar nog Tiesj Benoot na een heroïsche editie zetten de klassieker reeds op hun naam. 

Deceuninck-Quick.Step

Na het openingsweekend weten we één ding zeker: het is opnieuw met argusogen uitkijken naar de prestatie van Deceuninck-Quick.Step. Winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne Bob Jungels is er niet bij, maar Zdenek Stybar steekt in bloedvorm na zijn zege in de Omloop Het Nieuwsblad. Als ex-winnaar is hij ook dit jaar weer een grote kanshebber voor het podium. 

De troepen van Patrick Lefevere hebben nog troeven om uit te spelen. Julian Alaphilippe staat pas voor de eerste keer aan het vertrek van de Strade Bianche, maar met 'Loulou' moet je altijd opletten. Bovendien won de Fransman al twee ritten in de Ronde van San Luis en schreef hij ook een rit in de Ronde van Colombia op zijn naam. Al vroeg in het seizoen blaakt de topvorm. 

Met Pieter Serry, vorig jaar nog negende, en Yves Lampaert heeft Deceuninck-Quick.Step een ijzersterk blok.

Van Avermaet

Wie hen kan kloppen? Greg Van Avermaet, natuurlijk. De CCC-renner liet reeds verstaan dat hij zaterdag alleen maar genoegen neemt met winst in Siena. De tweede plek in de Omloop bevestigde dat de conditie goed zit bij de Waaslander. Bovendien eindigde Van Avermaet behalve twee keer altijd in de top 10 van de Strade Bianche. Vorig jaar werd hij 34e, in zijn debuutjaar in 2010 kwam zat er ook geen top 10 in. 

Lotto Soudal heeft met Tim Wellens en Tiesj Benoot ook twee kanshebbers in de rangen. Benoot won vorig jaar op heroïsche wijze, al is hij toch niet helemaal top na zijn valpartij in de Omloop en zijn gehavende knie die hem parten speelt. Wellens verraste dan weer in de Omloop en toonde dat hij meer kan dan alleen in de Ardennenklassiekers meedoen voor winst. 

Ook Astana stuurt een sterke delegatie richting Toscane. Aangevoerd door Jakob Fuglsang en Alexey Lutsenko, die heerste in de Ronde van Oman.

Een ex-renner van Astana, Michael Valgren (Dimension Data), was door ziekte niet helemaal topfit in het openingsweekend. De Deen mogen we zaterdag wél verwachten indien hij helemaal genezen is. Bij Sky is het dan weer uitkijken naar Gianni Moscon. 

Van Aert top? 

En wat denkt u van Wout Van Aert? De renner van Jumbo-Visma was vorig jaar nog dé verrassing in de Strade Bianche met een derde plek. De krampen dwongen Van Aert zelfs van de fiets te gaan. 

Van Aert heeft echter een moeilijke winter achter de rug. De perikelen met de ploeg van Nick Nuyens en het moeten opboksen tegen een outstanding Mathieu van der Poel, weet u wel. In de Omloop moest Van Aert nog passen in de finale, een week training extra kan de ex-wereldkampioen veldrijden ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen. 

De favorieten van Wielerkrant.be: 

**** Julian Alaphilippe 
*** Greg Van Avermaet - Zdenek Stybar
** Michael Valgren - Tim Wellens - Alexey Lutsenko
* Tiesj Benoot - Wout Van Aert - Gianni Moscon - Jakob Fuglsang

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties