Dochter van Frank Vandenbroucke droomt van winst in Luik: "Ik vond wielrennen eerst nogal saai"

Redactie
| 44 reacties
Dochter van Frank Vandenbroucke droomt van winst in Luik: "Ik vond wielrennen eerst nogal saai"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Natuurlijk zijn de ogen op Cameron Vandenbroucke gericht als ze een wedstrijd fietst. De dochter van de inmiddels overleden Frank Vandenbroucke maakte nog niet zo lang geleden de overstap van de atletiek- naar de fietswereld.

Natuurlijk komt er dankzij haar familienaam ook wat druk op de schouders van de 20-jarige Vandenbroucke te liggen. "De mensen die weinig van koers kennen, gingen er ongegeneerd van uit dat ik aan de start van de Omloop ging staan en daar meteen de pannen van het dak ging rijden", aldus de Lotto Soudal-renster in HNB. "Ze beseffen soms niet goed dat ik pas in november van vorig jaar ben beginnen koersen."

"Ik heb meer dan tien jaar aan atletiek gedaan. Mijn carrière ging best goed: ik werd meermaals Belgisch kampioene - zowel op de 800 meter op de piste als in het veld -, maar na een auto-ongeval op training werd ik geopereerd en kon ik niet meer pijnvrij trainen. Papi (de grootvader, red.) was er toen als de kippen bij om mij op een koersfiets te duwen", lacht ze.

"Hij heeft me altijd gezegd dat hij me op een fiets zou zetten wanneer ik zestien zou worden. Maar eigenlijk hield ik niet zo van wielrennen, ik vond het zelfs nogal saai. Papi kan urenlang naar de koers kijken op tv, maar dat was lange tijd niet aan mij besteed."

La Doyenne

Als de studente communicatiewetenschappen dan toch van winst in één koers droomt, dan is het wel Luik-Bastenaken-Luik. Waar ook vader Frank 20 jaar geleden won. "Dat zou toch zo mooi zijn… Als ik één koers zou mogen kiezen, zou het toch die zijn. Stel je voor dat ik daar ooit kan winnen... Maar goed, dat is allemaal nog veraf. Eerst moet ik nog heel veel leren, we zullen pas daarna beginnen nadenken over prestaties", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties