Geen 8e deelname op rij voor Peter Sagan: "Je kan niet alles hebben in het leven"

Redactie
| 3 reacties
Geen 8e deelname op rij voor Peter Sagan: "Je kan niet alles hebben in het leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat klassieke renners rijden zaterdag de Strade Bianche, maar Peter Sagan hoort daar niet bij. Alles moet wijken voor de kasseiklassiekers, waar hij in topvorm aan de start hoopt te verschijnen.

Sagan bevindt zich momenteel nog rond de Sierra Nevada om de trainen. "Ik heb al gekoerst in de Tour Down Under en de Ronde van San Juan", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het was dan ook nodig om nadien een beetje op mijn effen te komen. Het seizoen is nog lang: eerst de klassiekers, dan de Tour de France, dan het wereldkampioenschap. En dus moet ik keuzes maken."

Nochtans stond Sagan de afgelopen 7 jaar wél aan de start in Toscane. "Het is een prachtige koers. Ik zou ze graag op mijn palmares hebben. Zeer graag zelfs. Uiteraard zou ik mijn hoogtestage iets vroeger hebben kunnen plannen, maar ik heb de voorbije twee jaar gemerkt dat - om echt mee te spelen voor de zege in de Strade Bianche - je er een doel van moet maken."

E3 tot Roubaix (of Luik?)

"Het is een koers waarin je niet start als je niet klaar bent. Mijn doelen ­beginnen pas vanaf Sanremo. Je kan niet alles hebben in het leven. De klassiekers zijn mentaal en fysiek zo al zwaar genoeg", zegt de Slovaak. Laat het duidelijk zijn: Sagan wil vooral vanaf de E3 tot Roubaix in topvorm zijn. Mogelijk neemt hij ook nog Luik-Bastenaken-Luik op in zijn programma, al bestaat daar nog geen zekerheid over. 

"Ik reed die wedstrijd nog nooit, maar heb wel enkele mooie herinneringen aan Luik. In 2004 had ik er een meet & greet met Lance Armstrong voor de start van de Tour de France. In 2012 won ik er mijn eerste Touretappe. Ik weet wel nog niet hoe ik het daar zal aanpakken. Misschien zoals Gilbert vorig jaar deed. Al denk ik wel dat het niet gemakkelijk wordt om te herstellen van Parijs-Roubaix", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties